Diğer Uygulamalardan Sohbet Geçmişinizi Telegram’a Taşıyın

Ocak ayında meydana gelen birtakım değişiklikler ve yenilikler nedeniyle sosyal medya kullanıcıları seçimlerini değiştirmek konusunda kararsız kaldı. Özellikle güvenlik nedeniyle ortaya çıkan bu kararsızlıklara yönelik Telegram yeni bir özellik ortaya koydu. Kullanıcılar dijital ayak izlerinin görülmesine ilişkin sorularla karşı karşıya kaldı. Buna yönelik ise Telegram, diğer uygulamalardan sohbet geçmişinizi Telegram’a taşıma imkanını sağladı.

Kullanmakta tereddüt ettiğiniz veya istemediğiniz uygulamalar olan Whatsapp, Kakaotalk ve Line gibi sosyal medyalardan sohbet geçmişinizi artık Telegram’a taşıyabilirsiniz. Bu durum yalnızca özel sohbetler için değil, gruplar içinde geçerlidir. Telegram grupları noktasında da sohbetleri taşıma imkanınız bulunuyor. Bu sayede sohbetlerinize kaldığınız yerden Telegram üzerinden devam edebileceksiniz.

Sohbet Geçmişi Nasıl Telegram’a Taşınır? 

iOS veya Android kullanıcısı olmanız durumunda sohbet geçmişinizi aktarmayı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. İki aşamalı olarak hem IOS hem de Android kullanıcılarına yönelik aşamaları aktaracağız.

iOS için; Örneğin Whatsapp’tan taşımak istediğiniz mesajlar varsa, Whatsapp kişi bilgisine girmeniz gerekiyor. Gruplar için ise grup bilgisine tıklamalısınız. Daha sonra “Sohbeti Dışa Aktar” seçeneğini işaretleyerek, Telegram’ı seçin. Böylelikle mesajlarınız güvenli bir şekilde taşınmış olacaktır.

Android için; istediğiniz Whatsapp sohbetini açın. Ardından “Diğer” seçeneğine dokunun ve “Sohbeti Dışa Aktar” seçeneğini işaretleyip yine paylaş menüsünde Telegram’ı işaretleyin. Böylelikle sohbetleriniz aktarılacaktır. Gruplar için de aynısını yapabilirsiniz.

Sohbet Geçmişinizi Aktardıktan Sonra Ne Olur? 

Sohbet geçmişinizi aktarmaya karar verdiniz, bu işlemi gerçekleştirdiyseniz mesajlarınız geçerli güne aktarılacaktır. Ancak orijinal zaman damgaları da görünecektir. Ayrıca sohbetin üyeleri olan kişi veya kişiler Telegram’da bunu görebilecektir.

Whatsapp’ta kullandığınız kişi veya gruplarınızla yine Telegram grupları aracılığıyla konuşmaya aynı şekilde devam edebileceksiniz. Kişisel sohbetlerinizi de yine aynı kullanıcılarla aynı mesajlar üzerinden yapabilirsiniz.

Bu işlemin avantajlarından biri, önceki uygulamalarda verilerinizin cihazınızda yer kaplıyor olmasıdır. Yani Telegram’da cihazınızda veriler yer kaplamaz. Tüm video, fotoğraf ve mesajlarınız neredeyse hiç yer kaplamıyor. Böylece sürekli gereksiz fotoğraf veya video işlemi yapmanıza gerek kalmaz.

Ve gelelim en önemli kısma… Telegram farkını burada ortaya koyuyor. Taşıdığınız tüm sohbetler, her iki taraf için de geçerli olmak üzere mesajları iz bırakmadan siliyor. Dolayısıyla gizli sohbetler, Telegram grupları ve arama geçmişi gibi durumlar her iki taraftan da silinebilir.

Başa dön tuşu