Telegram Grubu Görüntülü Sohbet Özelliği

Telegram’da Grup Görüntülü Konuşma  

Telegramda grup görüntülü konuşma çoğu kullanıcının merak ettiği özelliklerden biri haline geldi. Çünkü kurucular Pandemi nedeniyle görüntülü konuşma özelliğinin gelmesinin önemini vurguladı. 2020 itibariyle Telegram’ın alfa sürümü kişisel görüntülü konuşmayı olanaklı hale getirdi. Çünkü yüz yüze görüşmenin önemli olduğu günümüz koşullarında bu özellik, kullanıcıların en önemli ihtiyaçlardan biriydi.

Eğer biriyle görüntülü konuşmak istiyorsanız, konuşmak istediğiniz kişinin profiline tıklayarak kolay bir şekilde görüntülü arama yapabilirsiniz. Fakat henüz Telegramda grup görüntülü konuşma özelliği gelmedi. Müjdeli haber şu ki, bunun da mümkün olacağının duyurusu yapıldı. Böylece sonraki sürümlerde hem bu özellik gelecek hem de yeni iyileştirmeler yapılacak.

Telegramda Görüntülü Konuşma Kaç Kişiyle Yapılır? 

Telegramda kaç kişi görüntülü konuşma yapabilir sorusu özellikle Pandemi döneminde önemli bir soru haline geldi. Telegram’ın bu tür konularda sürekli iyileştirme adımları olduğunu söyleyelim. Fakat henüz görüntülü sohbet en fazla iki kişiyle sınırlıdır. Yani bireysel görüşmenizi, istediğiniz kişinin profil sayfasına giderek kolayca yapabilirsiniz. İlerleyen gelişmelerle birlikte telegram gruplarında görüntülü sohbet de edebileceksiniz.

Peki, Telegramda sesli görüşme yapabilir miyiz diye soranlara da yanıt verelim.

Telegramda Grup Görüşmesi Nasıl Yapılır? 

Telegramda grup görüşmesi yapmanız mümkün. Özellikle gruplarda yer alan üyeler için son derece işlevsel bir özellik olarak bizleri karşılıyor. Fakat bu özelliği kullanabilmek için grup yöneticisi olmanız gerektiğini belirtelim. Çünkü sesli sohbeti siz başlatabilirsiniz. Eğer grup yöneticisi sizseniz, grubun sağ üst kısmında bulunan 3 noktaya basın. Burada “Sesli sohbet başla” seçeneği göreceksiniz. Böylece sesli sohbet edebilirsiniz. Şimdilik grup görüntülü sohbet özelliğinin bir alternatifi olarak bunu kullanabilirsiniz.

Telegram Grup Sesli Sohbet Özellikleri 

Telegram grup sesli sohbet hem gruplarda hem de kanallarda kullanılan bir özelliktir. Öyle ki sınırsız sayıda insanla sohbet edebilme fırsatını sizlere sunuyor.

İster kendi sesinizi kapatıp karşı tarafı dinleyin ister konuşmacı siz olun. Bunları yapmak Telegram’da çok pratik. Üstelik “El kaldır” butonu ile konuşmak istediğinizi de yöneticilere bildirebilirsiniz.

Yöneticiler sesli sohbetin hemen açılması için davet bağlantıları oluşturabilir. Bu özellik örneğin “konuşmacılar” ve “dinleyiciler” şeklinde iki ayrı davet bağlantısını içerir.

Gruplarda gerek bilgilendirici sohbetler gerekse de eğlenceli sohbetler için bu özelliği kullanabilirsiniz. Önümüzdeki aylarda gelecek olan telegram gruplarında görüntülü sohbet ile elde edeceğiniz avantajları katlayacaksınız.

Başa dön tuşu